Szlovénia Kerékpárral

Szlovénia Kerékpárral05 Oct 03:30 - 07 Oct 23:30 - Koper
Koper

Route

Szlovén Isztria Kerékpárral, Trieszti kiruccanással és a földalatti Grand Canyon
Köszönhetően az enyhe mediterrán klímának, a szlovén Isztria egész évben felfedezhető kerékpárral. Csodás öblök, pálmafák, magával ragadó természet! A városok Olaszországot idézik, nagyon látványosan jelen van a velencei birodalom építészeti hagyatéka, és jellemzőek a szűk, sikátoros utcák, kis terek.
Kecskemét – Razdro – Triest – Koper – Portoroz – Pirán – Izola - Skocjan – Kecskemét utazás autóbusszal.
Kerékpártúra típusa: közepes
Program:
1.nap (35 km kerékpározás)
Indulás 04:15 óra Kecskemét, Auchan parkoló. Gyülekező 03:30-tól (kerékpárok felpakolása). Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át Razdro városáig itt kerékpárokat lepakoljuk és elindulunk Olaszország irányába. Határlépés után Trieszt városába érkezünk egy panoráma úton, ahonnan csodás a kilátás tárul elénk a Trieszti öbölre. Trieszttel ismerkedünk, majd kerékpárjainkat felpakoljuk és elindulunk a Koper-i szállásra. Vacsora lehetőség Koperben (fakultatív).2.nap (60 km kerékpározás)
Reggeli után kerékpárra szállunk és elindulunk a tengerpart mentén a nemrégen felújított, forgalomtól elzárt kerékpárúton Izoláig. A városba érve rákanyarodunk a Parenzana kerékpárútra, eltekerünk a híres sómedencébe, majd Portoroz és Piran városába látogatunk. Piran télen, nyáron közkedvelt üdülőhely. Az olaszos hangulatú mediterrán városkában rövid sétát teszünk, melynek során megtekintjük a város híres szülöttéről, Giuseppe Tartini zeneszerzőről elnevezett teret, a Szent György templomot és várat, majd szabadidő. Innen vissza kerekezünk Izolába, városnézés után eltekerünk Koperbe a szállásra. Vacsora lehetőség Koperben (fakultatív).
3.nap (32 km kerékpározás)
Reggeli után kerékpárra szállunk, Trieszt irányába indulunk. Városnézés, majd rövid szabad program. Kerékpárok felpakolása után ellátogatunk az UNESCO világörökségi listán 1986 óta szereplő Skocjani-barlangba. A Föld leghatalmasabb barlangtermeit, a külsőbb és fölsőbb csöndes barlangszinteket, beljebb pedig a barlang 110 méter átlagmagasságú főágát, az üvöltő vízeséseket, a változatos alakú és méretű, akár 25 méteres cseppköveket, gátakat egy kb. 2 km hosszú kiépített turistaúton élvezhetjük. Az ember azt hinné, hogy valami filmbéli díszletbe csöppent, pedig ez egy valóságos, létező hely: egy hatalmas barlang, amit a “földalatti Grand Canyon” néven emleget a világ.
Késő délután indulás haza, hazaérkezés Kecskemétre a késő esti órákban.
A túránk nagyrészt aszfaltozott úton halad, de számítsunk murvás szakaszokra is.
Ajánlott kerékpár: mountain bike jellegű, országúti kerékpár nem ajánlott.
Szállás: 2 ágyas hotel szobákban, reggelivel. Utasbiztosítás önállóan köthető.
Részvételi díj egyesületi tagoknak: 22 000,- Ft/fő (mely tartalmazz utazás autóbusszal, saját kerékpár szállítás, a túravezetést, szervezést) és 80,- EUR/fő (a szállás, mely a helyszínen fizetendő) + 1,30 EUR/fő/éj idegenforgalmi adó. Tagsági díj: 1 200,- Ft/év
Skocjani Barlang belépő kb. 16 Euro/fő

Jelentkezési határidő: 2018. április 10-ig, 10 000,- Ft előleg befizetésével:
Pedál Világ Egyesület
10701094-70084357-51100005
Megjegyzés: név+Koper

A túra maximális létszáma 45 fő

További infó: +36203239299 vagy pedalvilag@gmail.com

Várunk Benneteket! „Hogy sose tekerj egyedül!”


Past Events

Nationalism of the Slavic Nations in 19th, 20th and 21st Century

20 Sep 13:00 - 23 Sep 13:00 20 Sep 13:00 - 23 Sep 13:00 - Koper Koper
Isha Trieste-Koper Isha Trieste-Koper
The conference will focus on the development of national ideas (nation building and nationalism) of Slavic peoples and their road to independence. The aim is to shed some light...   More info


© 2018 Siguez